Na Popelce 3144/10a, 150 00 Praha 5, tel. 257 326 178, http://www.galen.cz
karty ISIC, IYTC, ITIC,
ALIVE, STAFF CARD
SLEVA 10 %
Úvodem
1. MIKROBIOLOGIE
1.1. Morfologie mikroorganismů
1.2. Základní podmínky pro život mikrobů
1.3. Adaptace a rezistence mikrobů
1.4. Patogenita mikrobů
1.5. Kultivace mikrobů
1.6. Mikrobiologická diagnostika
1.7. Mikrobiální osídlení zdravého člověka
1.8. Antibiotika a chemoterapeutika
2. IMUNOLOGIE
2.1. Význam imunitního systému
2.2. Imunita a její druhy
2.3. Nespecifická imunita
2.4. Specifická imunita
2.5. Reakce antigenu a protilátky
2.6. Imunoprevence a imunoterapie
2.7. Imunitní reakce a chorobné změny
3. OBECNÁ EPIDEMIOLOGIE
3.1. Infekce a infekční onemocnění
3.2. Výskyt infekčního onemocnění
3.3. Proces šíření nákazy
3.4. Protiepidemická opatření
3.5. Eliminace zdroje nákazy
3.6. Přerušení cesty přenosu
3.7. Sterilizace
3.8. Dezinsekce a deratizace
3.9. Zvyšování odolnosti populace
3.10. Epidemiologické metody
3.11. Bojové biologické prostředky
4. SPECIÁLNÍ EPIDEMIOLOGIE
4.1. Rozdělení infekčních onemocnění
4.2. Vzdušné nákazy
4.3. Alimentární nákazy
4.4. Nákazy přenášené členovci
4.5. Zoonózy
4.6. Infekce kůže a sliznic
4.7. Pohlavní choroby
4.8. Nemoci přenášené krví
4.9. Nozokomiální nákazy
5. HYGIENA
5.1. Státní zdravotní dozor
5.2. Životní prostředí
5.3. Zdraví v 21. století
5.4. Zevní faktory podmiňující zdraví
6. HYGIENA OBECNÁ A KOMUNÁLNÍ
6.1. Ovzduší a jeho znečišťování
6.2. Účinky ovzduší na zdraví
6.3. Voda a zdraví
6.4. Zásobování obyvatel pitnou vodou
6.5. Zdravotní nebezpečí z vody
6.6. Půda a zdraví
6.7. Odpadové hospodářství
6.8. Další faktory komunálního prostředí
7. HYGIENA VÝŽIVY
7.1. Skladebné součásti potravy
7.2. Výživa a primární prevence
7.3. Stravovací služby
7.4. Zdravotní rizika z potravy
8. HYGIENA DĚTÍ A MLADISTVÝCH
8.1. Prostředí zařízení pro děti a mladistvé
8.2. Výchova ke zdraví a ozdravné programy
9. HYGIENA PRÁCE
9.1. Pracovní prostředí
9.2. Riziková práce
9.3. Chemické škodliviny a biologické limity
9.4. Nemoci z povolání
10. HYGIENA ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ
10.1. Hygienické požadavky na provoz zdravotnických zařízení
10.2. Příjem a ošetřování nemocných v ambulantní i ústavní péči
10.3. Úklid a nakládání s odpadem ve zdravotnických zařízeních
10.4. Manipulace se zdravotnickým prádlem
10.5. Hygienické zabezpečení rukou ve zdravotní péči
10.6. Nemocniční stravování
10.7. Vybrané zdravotnické provozy
10.8. Hygiena záření
10.9. Prevence poškození zdraví zdravotnických pracovníků
Literatura
Rejstřík